Telefon vanzari: 0264-433388

Paza Cluj / Complet Security

Telefon: 0264 433388
Email: office@completsecurity.ro

Instalare si Proiectare Sisteme

Sistemul antiefractie este compus, in principal, dintr-o centrala, la care se leaga o multitudine de senzori. Configurarea centralei se face in functie de numarul de zone pe care vreti sa le acoperiti, dar si de resursele financiare de care dispuneti. Deosebirea intre centrale este data de capacitatea lor de a controla diferit anumite zone sau de a stoca informatia. Cele mai performante sunt compuse din mai multe subsisteme ce se comporta ca unele independente. Acestea sunt cele mai recomandate, fiindca permit alarmari locale si puteti afla, in timp real, care este partea vulnerabila de pe proprietate. Alarma functioneaza chiar si cand unele zone au fost deconectate, ceea ce va permite, de exemplu, sa va miscati prin incaperile de la etaj, in timp ce senzorii de miscare de la parter sunt in functiune.

In ceea ce priveste senzorii, acestia sunt de mai multe feluri. Prima "baricada" impotriva hotilor sunt senzorii magnetici, care monitorizeaza usile de acces in cladire. O alta zona sensibila a casei (ferestrele) este supravegheata cu ajutorul senzorilor de geam spart. Daca se trece de unul dintre acestia, urmatorul senzor este cel care detecteaza o prezenta straina in spatiul interior al cladirii "arondat" lui.

Senzorii, atat cei de miscare, cat si cei pentru gaz sau fum, transmit informatii captate unei centrale, care alarmeaza imediat prin semnal sonor si telefon firma de paza. Senzorii pot fi legati la centrala prin circuite electrice sau pot functiona wireless. Armarea si dezarmarea sistemului se fac prin telecomanda sau prin introducerea unui cod de la o tastatura. Sistemele de supraveghere video au rolul de a intregi un sistem de securitate performant. Ele lucreaza legate la o unitate centrala inteligenta de tip computer, iar imaginea se salveaza pe un hard disk, cu capacitate de pana la cativa terra. Un astfel de sistem are capacitatea de a surprinde si de a stoca imagini de cea mai buna calitate chiar si noaptea sau in conditii meteorologice extreme.

Tipuri de camere de supraveghere:

Camerele cu infrarosu:

In timpul zilei functioneaza ca niste camere color obisnuite, iar noaptea trec in modulul alb-negru, pentru a creste claritatea imaginii. In acelasi scop, al maririi calitatii imaginii, pe timp de noapte se aprind automat ledurile in infrarosu.

Camerele cu senzori de miscare:

Sunt singurul tip de camere/sisteme care va pot garanta o eficienta de 100%. Odata ce senzorul detecteaza miscare, el trimite o alarma ce poate fi receptionata la firma de paza.

Camerele DOM:

Sunt discrete si compacte. Nu poti sti cand o astfel de camera este indreptata spre tine (obiectivul ei se poate roti la 360 de grade) sau cand inregistreaza.

Camerele SPY:

(Sau camerele ascunse) sunt folosite atunci cand se doreste o monitorizare discreta, de care nu trebuie sa se afle. Ele pot avea diverse forme, de la cea a unui senzor de miscare obisnuit pana la forma unei jucarii din plus - daca, de pilda, doriti sa stiti permanent ce face bona cu copilul dvs.

Sisteme si proiectare sisteme Monitorizare si interventie Paza cu agenti Transport valori